Waarom de geheime eigenaar van Bitcoin.org wil dat de Bitcoin-prijs de komende 3-4 jaar in het $9k-bereik blijft

In een periode van relatieve rust in het Bitcoin-prijslandschap zijn enkele van de markttrends explicieter geworden. Dit is wat werd opgemerkt door de mede-eigenaar van Bitcoin.org en Bitcointalk.org, die zich onder het twitterhandvat @CobraBitcoin verbergt.

Cobra stelde vast dat de prijsstabiliteit op lange termijn de korte termijn profiteurs zal verdrijven, terwijl de ruimte voor de echte bitcoin-partijen wordt vrijgemaakt.

Cøbra
@CobraBitcoin
De stabiliteit van de Bitcoin is een goede zaak. Ik hoop dat de prijs de komende 3-4 jaar in deze orde van grootte blijft. Het laat goedbedoelde mensen toe om zich op te stapelen en duwt ongeduldige hebzuchtigen die Bitcoin zien als een snel rijker wordend plan. Als je in Bitcoin zit, moet je over tientallen jaren nadenken.

Tot op zekere hoogte is dit al in de praktijk gekomen. Het aantal mensen dat 1 BTC bezit neemt toe, terwijl het aantal ‚hodlers‘ dat de slapende munten in handen heeft, er zeker van is dat hun bezittingen alleen maar in waarde toenemen naarmate de tijd verstrijkt. De prijsstabiliteit zal de speculatie verdrijven, volgens Cobra, die alle kansen heeft om van Bitcoin een betrouwbaar financieel instrument te maken in plaats van een puur speculatief instrument.

Eerder dit jaar bood Bitcoin Era echter tonnen aan mogelijkheden voor allerlei prijsposities. Vanaf een positieve toon begin 2020, toen Bitcoin in januari en februari gestaag aantrok, stortte het in maart plotseling in, geconfronteerd met een harde realiteit van de pandemische lockdown. Verder was de volgende grote gebeurtenis de derde Bitcoin die in mei werd gehalveerd, toen de prijs van BTC tijdelijk wankelde om terug te keren naar het niveau dat sindsdien grotendeels onveranderd is gebleven.

Denken in decennia

Volgens een andere cryptohandelaar en twittergebruiker @chasingpipsfx zou niemand van Bitcoin een ongewone prijsspetter moeten verwachten.

Chasingpipsfx
@chasingpipsfx
Waarom verwachten mensen van #bitcoin dat het aantal sterrenkundige getallen zal stijgen? Het was minder dan een paar cent waard dan een decennium geleden, en nu heeft het een vrij stabiele prijs gevonden rond de $9000. Stabiliteit is goed als je echt serieus genomen wilt worden als een valuta $btc

Als we kijken naar het prijskader van Bitcoin over een paar jaar, dan kan deze bewering net zo goed geldig zijn. Veel voorspellingen wijzen in de richting van altcoins en stablecoins, die tijdens de post-pandemische zoektocht naar een beter financieel alternatief substantieel aan gewicht wonnen. De komende jaren zal deze trend zich wellicht vernieuwen, temeer daar er met elk nieuw jaar meer en meer DeFi-alternatieven op de markt verschijnen.

Hoewel het verleidelijk is om te denken dat Bitcoin eindelijk tekenen van stabiliteit vertoont, kan het in werkelijkheid nogal fragiel lijken, en de stabiliteit zal waarschijnlijk niet lang duren. Veel analisten en marktamateurs houden hun adem in, in afwachting van de volgende post-halvende euforie die de Bitcoin naar de nieuwe hemelhoogte zal tillen.

Er is ook een confronterende partij, die ervoor zorgt dat Bitcoin slechts tot op de bodem zal gaan. Wat de uitkomst ook is, alle signalen wijzen erop dat de prijs van Bitcoin alles behalve plat zal zijn.