NVIDIA kan komma tillbaka till Bitcoin Mining Market efter att ha bränts 18

En NVIDIA-chef berättade för investerare att teknikföretaget kan starta om en produktlinje inriktad på Bitcoin och crypto gruvarbetare.

NVIDIA tillverkar grafikbehandlingsenheter för spelkonsoler och annan hårdvara.

Det stämdes av investerare under 2019 på grund av påstådd underrapportering av sitt beroende av inköp av kryptorutor.

CMP-produktlinjen tar bort videoelement, vilket gör dem perfekta för Bitcoin Lifestyle kraftfulla datorer med bara en uppgift: att validera kryptovalutatransaktioner i ett blockchain-nätverk för att tjäna krypto. De är dock oförenliga med videospel, en viktig bransch för NVIDIA.

Företagets CFO sa att om efterfrågan ökar, kan företaget starta om GPU-produkter för krypto gruvarbetare.

Det totala börsvärdet på kryptovalutamarknaden har fördubblats på under två månader och ligger nu på över 1 miljard dollar. Den heta kryptomarknaden har ett företag som funderar på att spela med on-fire-marknaden – efter att ha bränts 2018.

NVIDIA, ett S&P 500-företag som skapar grafikbehandlingsenheter och datachips, överväger att återinföra produkter som främst är inriktade på Bitcoin och crypto gruvarbetare.

  • BTC
  • + 57,90% 37,097,57 $
  • 24H7D1M1YMAX
  • BTC-pris

I ett uttalande nyligen till investerare sade NVIDIAs finansdirektör Colette Kress, „Om kryptoefterfrågan börjar eller om vi ser ett meningsfullt belopp, kan vi också använda den möjligheten att starta om CMP-produktlinjen för att möta den pågående gruvefterfrågan.“

NVIDIA kommer inte att dela information om påstått $ 1 miljard Crypto Mining Biz

Spänningen mellan krypto- och videospel har lett till juridiska problem för NVIDIA. Sedan 2019 har det utkämpat en domstolskamp mot investerare som hävdar att det kaliforniska företaget underrapporterade hur mycket av dess intäkter från kryptogruvning – med över 1 miljard dollar – i strid med Securities Exchange Act.

Investerarna pekade på en nedgång i NVIDIAs aktiekurs och kopplade det till volatiliteten i kryptovalutapriserna. Rättegången riktar sig till perioden maj 2017 till november 2018; under den tiden flyttade Bitcoins pris från 1 400 dollar till nästan 19 000 dollar och sedan tillbaka till under 4 000 dollar.

Efterfrågan på Nvidias grafikkort bland kryptominerare avdunstade därefter; under tre månader mellan september och december 2018 sjönk priset på NVIDIA-aktien med mer än hälften.

Inga löften från Kress, som dock sade om kryptogrupp-GPU: er: Vi tror inte att det är en stor del av vår verksamhet idag. Spel efterfrågan är mycket stark, och vi tror att det är större än vårt nuvarande utbud. ”