Morgan Stanley å vurdere Bitcoin for $ 150 milliarder investeringer

I følge en rapport fra Bloomberg-nyheter i morges, er Morgan Stanley den siste store finansinstitusjonen som vurderer en investering i Bitcoin.

Rapporten sier at „personer med kunnskap om saken“, at Cointerpoint Global, et datterselskap av Morgan Stanley Investment Management med 150 milliarder dollar i eiendeler under forvaltning, „undersøker om kryptovalutaen vil være et passende alternativ for investorene.“

Morgan Stanleys nettsted beskriver Counterpoint Global som et fond som spesialiserer seg på investeringer „hvis markedsverdi kan øke betydelig av underliggende grunnleggende årsaker.“ Fondet økte med 72,7% i løpet av året, og overtok betydelig MSCI All Country World Net Index-avkastningen på 16,25%.

Den økende interessen for Bitcoin burde ikke nødvendigvis komme som en overraskelse, gitt at selskapet har gjort betydelige investeringer i Microstrategy

I Janurary rapporterte Cointelegraph at Morgan Stanley hadde kjøpt en eierandel på 10% i Microstrategy , hvis aksjer har gått i tårer og hvis administrerende direktør har blitt et Bitcoin-ikon siden de kunngjorde en strategisk investering i Bitcoin i fjor .

Morgan Stanley er heller ikke den eneste store bankinstitusjonen som ønsker å bli involvert i kryptovalutaer. På deres inntjeningssamtaler for 4. kvartal bekreftet både JP Morgan og Visa planene om å opprettholde kryptobetalingstjenester , og representanter for begge selskapene uttrykte interesse for videre utvikling hvis kunder og markedsforhold krevde.