Kinesiske Bitcoin Minearbejdere kan ikke betale elselskaber, da regeringen angiveligt fryser bankkort

Kinesiske Bitcoin-minearbejdere har angiveligt problemer med at betale deres elregninger. Årsagen er, at regeringen fryser konti, der er knyttet til kryptovalutaen.

Det igangværende angreb på hvidvaskning af penge i den kinesiske telekommunikations- og kryptoindustri har set Bitcoin-minearbejdere stået over for vanskeligheder med at betale elregninger, da banker fryser kort i forbindelse med kryptokurrency-transaktioner.

Tre fjerdedele af kinesiske Bitcoin Minearbejdere kan ikke betale for elektricitet

Ifølge en lokal nyhedsudsendelse, i en tweet-tråd den 16. november 2020, havde kinesiske minearbejdere angiveligt problemer med at betale elregninger. Outlet var i stand til at undersøge 74% af Bitcoin minearbejdere i Kina, der afslørede, at de stod over for sådanne problemer.

Vanskeligheden ved at betale elregninger var et resultat af kortfrysebølgen i Kina. I begyndelsen af 2020 tog Kinas regering en mere drastisk tilgang til bekæmpelse af hvidvaskning af penge og ulovlige aktiviteter, specifikt rettet mod kryptovaluta- og finansieringsindustrien.

Mens andre kinesiske kryptodeltagere kan beholde deres beholdning i stablecoins i stedet for yuanen, har minearbejdere brug for adgang til RMB for regningsbetalinger og andre driftsudgifter. Denne mangel på adgang til fiat er endnu en hindring for Bitcoin-minearbejdere i landet ud over andre problemer som sæsonbestemt oversvømmelse, mangel på forsyning på grund af blandt andet COVID-19.

Efter halveringen i maj 2020 blev blokbelønningen 6,25 BTC, et fald på 50% i forhold til de optjente subsidier i løbet af de sidste fire år. Med den reducerede indtjening pr. Blok forfølger minedrift efter sigende større effektivitet for at udligne den nedsatte omsætning.

Vil Hash Power migrere ud af Kina?

Mens Kina stadig er det førende land med hensyn til global bitcoin-hashrate, kan den seneste udvikling, der kommer ud af landet, se lokale minearbejdere, der migrerer til mere gunstige regioner. Ifølge data fra Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) fører Kina BTC-minesektoren med 65,08%, med henholdsvis USA og Rusland på henholdsvis anden og tredje plads på 7,24% og 6,90%.

Som rapporteret af CryptoPotato tilbage i juni steg den amerikanske BTC- hashrate med 78,33% mellem september 2019 og april 2020. I mellemtiden har Kina oplevet et fald inden for samme periode.

Mens kinesiske minearbejdere har problemer med at betale elregninger, kan Rusland muligvis legalisere BTC-minedrift. Tilbage i september opstod der rapporter om, at Ruslands finansministerium overvejede at tillade bitcoin-minedrift i landet.